ACE PACKAGING IS DE KLIMAATAMBASSADEUR 2017!

ACE PACKAGING IS DE KLIMAATAMBASSADEUR 2017!

Brenda
01/18/2018 - 10:38

Dinsdag 16 januari 2018 — Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant maakten de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant de Klimaatambassadeur voor Vlaams-Brabantse bedrijven 2017 bekend. Onze firma, ACE Packaging ging met de titel lopen!

Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant, een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken.
ACE Packaging haalde het van Flokk NV uit Roosdaal en Multiobus Van Mullem & zonen uit Tienen. 

De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden 3 finalisten uit de verschillende inzendingen. Dit op basis van criteria als relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.

Na een online stemcampagne werd uiteindelijk ACE Packaging verkozen tot ‘Klimaatambassadeur 2017’.

Naar aanleiding van onze titel maakte het miK een filmpje van onze firma.
Bekijk het hier!

ACE Packaging is…
ACE Packaging produceert verpakkingsproducten met een minimale milieu-impact voor de industriële food & retailsector en tal van andere sectoren.

Na de plotse dood van zijn vader kwam Olivier Stappaerts aan het hoofd te staan van het familiebedrijf. “Het werd gesticht in 1946 en wij zijn al de derde generatie. Ik run de onderneming samen met mijn broer”, zegt de CEO. “In Diest tellen we 135 medewerkers. Met onze twee buitenlandse vestigingen erbij komen we aan 350 werknemers.”
“In onze productievestigingen in Tunesië en Turkije maken we papieren broodzakken. Die leveren we aan alle vestigingen van Lidl in Frankrijk. We leveren verpakkingsmateriaal voor voeding aan een 400-tal klanten. Van composteerbare kommetjes voor salades tot 75 procent van alle broodzakken in België.”

Brenda Durniseau, Marketing & Communication: “Niet alleen onze producten zijn duurzaam. Ook onze bedrijfsvoering pasten we aan. Daarom installeerden we 7500 m2 aan zonnepanelen op ons dak. Ons zusterbedrijf opereert zelfs vanuit een volledig passiefgebouw.”  Het bedrijf zet ook in op sensibilisering: “Echte verandering is pas mogelijk als iedereen beseft hoe belangrijk ecologie is. Daarom moedigen we via verschillende initiatieven zoveel mogelijk mensen aan om duurzame verpakkingen te gebruiken.” Bij ACE Packaging werken bovendien zo’n 100-tal personen uit de regio. 

Jaarlijks levert ACE Packaging 3 tot 4 miljard verpakkingen. De voorbije jaren hebben wij ervoor gezorgd dat we reeds 30-35% van onze verpakkingen kunnen voorzien met een OK Home compost logo. Dit betekent concreet dat de verpakking volledig thuis + industrieel composteerbaar en recycleerbaar is. Dit soort verpakkingen is het ultieme doel op vlak van duurzaamheid. Als we thuis alle verpakkingen gewoon op de composthoop kunnen gooien, gaan we een serieuze stap voorruit. ACE Packaging probeert deze evolutie verder te zetten door hier maximaal op in te zetten.

De enorme afvalberg die verpakkingen veroorzaken, is een welgekend probleem. Als we als Belgisch bedrijf kunnen helpen om deze afvalberg te verkleinen door ecologische verpakkingen aan te bieden, is dit niet enkel een economische beslissing maar ook een morele beslissing. Klanten zijn steeds meer vragende partij om hun voedingsverpakkingen te optimaliseren. Een verpakking kan milieuvriendelijk zijn op verschillende manieren. In eerste instantie focussen we ons op de juiste materiaalkeuze, dewelke zoveel mogelijk composteerbaar of op zijn minst recycleerbaar moet zijn. In tweede instantie kan een verpakking ook de levensduur van voedsel verlengen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat er minder voedsel wordt weggegooid.

Blijven innoveren
“We maken wellicht de meest milieuvriendelijke verpakking op de planeet’, zegt Brenda Durniseau, Marketing & Communication van ACE Packaging. ’Toch blijven we vooruitblikken om het nog beter te doen. Zo willen we nieuwe certificaten halen om binnen twee jaar te evolueren naar een 100% composteerbare productie. We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren van ecologische verpakkingen’.

Bekijk hier een visuele voorstelling van onze duurzame inspanningen op vlak van milieu! 

KLIMAATAMBASSADEUR

Meer nieuws

Nieuws
03 apr 2019

Klinkt MAP voor jou als Chinees in de oren? Heb je wel eens gehoord van gas of vacuüm verpakken, maar heb je geen idee van wat dit precies inhoudt?

Nieuws
28 mrt 2019

WELKE FUNCTIES ZIJN VAN BELANG BIJ HET KIEZEN VAN EEN VERPAKKING?

Nieuws
03 jan 2019

PERSBERICHT Vrijdag 21 december 2018  — Elk huisdier verdient een warm en liefdevol leven.

Nieuws
04 dec 2018

De warmste weken bij ACE 🔥 Every pet deserves a warm and loving life.